Begeleiden & gesprekken

begeleiden1

Begeleiden en gesprekken

 

Leven kenmerkt zich door voortdurende verandering, waardoor mensen zich steeds opnieuw moeten verhouden tot zichzelf, anderen en hun omgeving. De meeste veranderingen verlopen heel geleidelijk, spontaan en probleemloos. Sommige gaan echter stroef en moeizaam.

Thur Borgers en Philippe Cremers hebben door hun studies en jarenlange ervaring kennis en kunde in het begeleiden van individuele mensen en groepen in veranderingsprocessen van persoonlijke of maatschappelijke aard. Hierbij valt te denken aan stervensbegeleiding, rouwverwerking, conflicthantering, loopbaanplanning. Maar ook aan begeleiding bij werkloosheid, relatiemoeilijkheden, midlife-crisis, burn-out, depressies etc.

Stervensbegeleiding

 

Met de aankondiging van de naderende dood ontstaan er allerlei gevoelens en gedachten die vragen om aandacht. Thur Borgers en Philippe Cremers hebben beide ruime ervaring in het begeleiden van mensen en/of hun partners en/of hun kinderen in het proces van loslaten en afscheid nemen.

begeleiden2
begeleiden3

Rouwverwerking

 

Na het verlies van een geliefd persoon (maar ook van werk, gezondheid, inkomen etc.) kunnen mensen terechtkomen in een rouwproces, waarbij ze graag hulp krijgen van een ander. Thur Borgers en Philippe Cremers hebben beide ruime ervaring in het begeleiden van mensen in de verwerking van hun rouw.

Psychodrama

 

Thur Borgers is naast zijn opleiding tot theoloog ook opgeleid tot psychodramatherapeut. Inmiddels begeleidt hij al meerdere jaren s groepen mensen, die werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en groei.

begeleiden5
begeleiden6

Counseling

 

Thur Borgers en Philippe Cremers zijn beide opgeleid in het (Rogeriaanse) counselen, een individuele gespreksmethodiek waarbij mensen geholpen worden met thema’s, vragen of problemen waarmee zij te maken hebben of worstelen.

Teambuilding

 

Vanuit hun jarenlange ervaring in leidinggevende functies en kennis van groepsdynamische processen weten Thur Borgers en Philippe Cremers groepen te motiveren en te stimuleren, waarin o.a. individuele belangen af worden gestemd op het belang van de groep.

begeleiden4